Dagens citat


Vill man inte kan man inte och ingen kan hjälp dej heller ! Finns viljan så går allt !




En stund under ärlighet !

Abort , det har aldrig varit en självklarhet för mej. Sarare en lättare utväg , en flykt som jag är evigt tacksam att jag tog i dag.


Jag kommer aldrig glömma chocken , smärtan, reaktionerna, hur sviken jag kände mej men framför allt känslan av maktlös , Jag kan säga att jag aldrig har kännt mig så maktlös i hela mitt liv !
Chocken när jag fick det bekräftat , reaktionerna från alla runt om kring mej som ville berätta sina erfarenheter och vad just dom tyckte att jag skulle göra , min eftertanke var hur kan alla andra kunde veta vad som var bäst för mej hur alla hunde vara så säkra ? , den hade varit närmare 2,5 år i dag . jag kan inte låta bli att tänka på vad det skulle bli en tjej eller kille , ögonfärg ? leende , lukten eller skrattet

Jag vet idag att det var värt all den smärta och tomhet jag faktist kände  , även fast tanken finns kvar om hur allt hade kunnat se ut .
men jag vet , jag är bara 18 år och har hela livet framför mej , vad ska jag igentligen ha brottom till?
Jag är inte alls nyfiken på hur det är det egenlägenhet och känslan av makt.


Missfall  , jag kan bara tala för egna erfarenheter det jag hört läst och gått igenom själv.
Men även fast man vet att fostert inte är större än bara någon centemeter så känner man av det , inte barnet i sig men hormoner och allt annat som händer.  känslan av att det finns något där inne och växer.
Missfall beror på att kroppen stöter bort fostert för det är fel på det.
Men det är inget iaf jag tänkte på när detta inträffade i mitt liv . Jag trodde att allt var mitt fel , att allt berodde på mej att det var jag som hade gjort fel . känslan av tomhet !
________________________________-



Nu tillbaka till sängen !
*sjuk*










tittar tillbaka och berättar som den bästa sommaren !

Sitter och tittade på gamla inlägg och gamla bilder på hur tiden var innan , jag pratar inte om vilken tid som helst jag pratar som sommaren för två år sen . Det kommer och förblir den bästa sommaren i mitt liv !

Den sommaren lärde jag känna Frida som snabbt blev min bästa vän.
Den sommaren , kan inte låta bli att le av bara tanken av alla påhitt i hade .

Vi var absolut dom där två lyckliga dårarna !







skönhetsidialen skrämmer mig .

Väntade på bussen på väg hem efter en lång dag med mycket skratt med Jannika och en hel del gnäll om hur ont hon har i magen ( gravid och ska föda vilken dag som helst ) , hade väl inte så mycket och gnälla om men jag var på rellativt bra humör , tills jag inte längre kunde undvika att inte titta på dom!

Nu tillbaka till det jag skulle skriva om , Skönhetsidialen som skrämmer mej och frågan är bara var vi är på väg ?
Jag såg två små tjejer dom kunde nog inte vara äldre än vad min älsta kusin är på 10 år .
hon som tycker det är roligt att leka  med kompisar  och hello kitty är något hon är kär i och hennes pappa är hennes allt ( ni förstår vad jag menar )
Dom gick med var sin ciggarett i munnen och kort tunika precis under rumpan med strumpbyxer och uringning nästan ner till navlen ( ne givetvis inte så stor men nästan) så otroligt mycket smink och höga klackar
frågan vi ska ställa oss som vi alla i hela samhället måste ställa oss är , Är det så här vi vill att våra egna barn ska se ut ? Är det så har vi vill att framtiden ska se ut ?
Är detta verkligen normalt ?

Det är inte bara vi ungdommar som blir otroligt på värkade av utan nu är det även barn som ska tycka det är roligt att åka till ridskolan , spela fotboll , leka med kompisar och INTE ha en aning om vad sex och preventinmedel betyder. Jag kan hålla med om att det är svårt som föreldrer att hela tiden kontrulera vad barnen har på sig och vad det är för kläder dom går ut i , men som sagt ( går en 10 åring och köper sina egna kläder ? )
Inte för att jag har barn på den åldern men jag har trotts allt varit 10 år också .
Är det meningen att ett barn på 10 år ska se ut som 20 ?

jag tog upp frågan i klassen efter att jag hade sett detta en gång innan .
många sa att dom inte blev beröda alls av vad som är mode hur mycket man skulle väga eller hur vilket sminks som var inne.
Jag tror alla människor på något sett blir påvärkade på något sett , mer eller mindre .

Jag kan säga att jag blir påvärkad , Jag är absolut inte nöjd med min kropp eller utseende , brösten är för små , låren har bristningar och allt för tjocka , mina kinder är förstora , liten hals till skillnad fårn mitt aniskte , finnar , Vaderna är för stora för att köpa stövlar i 38 , skulle behöva en 40 för att få plats med vaderna .
jaa jag kan sitta här tills i morogn och gnälla på hur jag ser ut och hur jag skulle vilja se ut !
det jag vill komma fram till är att vi alla är olika men vi har en sak gemensamt det är att vi alla vill duga och passa in och framför alla vill vi vara snygga och få bekräftele för det .

Det räcker med att jag ska in och köpa ciggaretter på kiosen och det står '' Gör som hon ! Gick ner 10 kg på mindre än två veckor ''
Eller går in på internett eller tittar på Tv-shoppen där du kan köpa en fantastisk maskin som får dej att gå ner så mycket du vill på mindre än en vecka och du behöver bara använda masinen i 10 min varje dag !
Det är väl klart alla blir påvärkade !!


Jag satt efter det och tänkte på att det var media och all reklam som påvärkar oss !

Jag har tillexempel aldrig sett en reklam där det står '' drick alhohol varje dag så blir du pratgladare och folk tycker du är trevligare '' !

Alkohol vet folk är farlig därför finns ingen reklam om det . Men reklamen om hur man går ner i vikt och vad som är bra och inte bra , det kan bli precis lika  farlig det !. Inte är det Aggda på 95 år som tar till sig reklamen det är vi ungdommar och det har bara gått ner mer och mer i åldrarna .

När ska vi börja tänka på vad som är moraliskt och helt idiotiskt ?



Dagens tips !
Börja tänk med hjärtat ♥ !






/ Ellan *






dom där konstiga tankarna !!

Jag vet inte igentligen varför jag känner sån panik som jag gör , men jag kan inte undvika tanken på misslyckande !
Medans alla mina vänner skaffar lägnhet , sambo , barn , hund och grejer . Så vad gör jag ?
Efter 3 år i ett misslyckat förhållande flyttar jag hem , inte det att jag inte trvis någerlunda hemma hos pappa men ändå !
Känner verkligen stressen , inte för att jag känner mej redo för verken ett förhållande eller något som gör mej bunden till en annan människa !

Igentligen har jag ett bra liv !
Det går bättre än någonsin i skolan , jag kan faktist säga att det är roligt att gå till skolan och lära mej det jag själv känner är intressant , jag har dom vännerna jag känner att jag behöver kvar som får mej att känna mej värdefull , bra kontakt med min familj ( som jag älskar över allt annat)
Bättre ekonomi , mår både fysiskt och psykist bättre !
Jag vet vad jag vill med mitt liv och bara det är ett super framsteg , jag vill in på polishögskolan , jag vill flytta till en större stad, jag vill aldrig mer känna att jag ska vara beroende av en annan människa , jag vill aldrig mer känna att jag är en person som står i bakrunden av en annan människa , som med han!
Jag ska aldrig tillåta någon människa trampa mig på tårna , jag ska aldrig mer gråta över något / någon som inte är värd att gråta för !

fårgan är bara varöfr jag då känner så här ?  Är det bara så att det måste vara så att det ska finnas problem i livet så man har något att prata om när man träffar människor ? !
Jaa det är den stora frågan!

Men så är det  , nu ska jag tillbringa efter middagen med Min bästa bror :) !





En sån där ovanlig dag i skolan !


ALDRIG!

Jag blir galen på mej själv , min egen nyfikenhet tar knäcken på mej!
Men jag ska inte tillåta mej till det igen, jag ska aldrig igen falla jag ska aldrig igen tillåta mej till att känna så igen !
Kommer aldrig acceptera att du vann !






nya bilder


RSS 2.0